Säännöt

Säännöt 2018


Kaikki Ruissalojuoksuihin osallistuvat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä. 

Ruissalojuoksujen vastuullisena järjestäjänä toimii Turun Urheiluliiton yleisurheilujaosto.

Muista! 
Henkilökohtaisen osanottajanumeron siirto toiselle henkilölle tai matkanvaihto on mahdollista vain erikseen sopimalla tapahtumakansliassa. Järjestäjällä on oikeus periä siirtokuluina 5 €/siirto. Ryhmien toivotaan ilmoittavan etukäteen, milloin ja keiden numerot noudetaan keskitetysti. 

Rintanumero 
Rintanumero tulee kiinnittää paidan etupuolen yläosaan siten, että se on helposti luettavissa. Numeroa ei saa taittaa tai peittää. Osanottajalla ei ole oikeutta peittää tai poistaa järjestäjän asettamia mainoksia. Rintanumeron saa pitää suorituksen jälkeen. Osanottajanumero on henkilökohtainen eikä toinen henkilö voi juosta sen kanssa. Jos henkilötietoja ei ole muutettu tapahtumakansliassa ennen lähtöä, osallistuminen hylätään. Ilman numeroa ei pääse maaliin. Ilman numeroa juoksevat poistetaan myös reitiltä. 

Osanoton siirto ja peruutusturvamaksu 
Mikäli maksat 8 euron peruutusturvamaksun ilmoittautumisen yhteydessä, ja joudut vamman tai sairauden takia peruuttamaan osallistumisesi, siirrämme osanottosi seuraavalle vuodelle. Siirto edellyttää, että lähetät meille kopion lääkärintodistuksesta (päivätty ennen kilpailua). Siirron voi tehdä vain itselleen ja vain yhden vuoden eteenpäin. Ruissalojuoksut-tapahtuma ei palauta osanottomaksuja missään tilanteessa. Peruutusturvamaksu sisältyy 31.3.2018 mennessä tehtyihin ilmoittautumisiin. 

Sarjat 
HUOM! Tarkista, että oma sarjasi on oikein. Sarjat määräytyvät syntymäajan mukaan. Jos syntymäaikaa ei ole ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettu, niin on sarjana kokonaiskilpailu, ei ikäluokka. Muutokset sarjoihin voidaan tehdä lauantai 21.9. kello 13.00 mennessä. Tämän jälkeen sarjamuutoksia ei tehdä. 

Ruisriikillä ja Ruisrääkillä sarjat määräytyvät kuluvan vuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan. Mikäli syntymäaikaa ei ole ilmoitettu, on sarja yleinen. Kymppi ja puolimaraton: Miehet kokonaiskilpailu, miehet ikäryhmittäin (40-45-50-55-60-65-70+), Naiset kokonaiskilpailu sekä naiset ikäryhmittäin (35-40-45-50-55-60-65). Lisäksi nuorten sarjat 10 kilometrin matkalla: M/N 22, M/N 19v, M/N 17v,  ja P/T 15v.

Kilpailun kesto 
Kilpailun virallinen suoritusaikaraja on kolme tuntia. Maali suljetaan 17:20.

Keskeyttäminen 
Mikäli joudut keskeyttämään, ilmoittaudu lähimpään huoltopisteeseen / ensiapupisteeseen. Ilmoita huoltopisteen vastaavalle, jos tarvitset kyydin tapahtuma-alueelle. 

Hylkääminen 
Tapahtuman tuomaristolla on oikeus hylätä urheilusuoritus ja poistaa osanottaja reitiltä, mikäli tämä ei noudata sääntöjä tai annettuja ohjeita. Urheilusuoritus hylätään automaattisesti, mikäli osanottajalla ei ole kilpailunumeroa tai se ei ole hänen omansa. 

Vastuu 
Osanottajia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. Jokainen juoksija osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. 

Ikäraja 
Ruissalojuoksuissa ei ole alaikärajaa. Alle 18-vuotiaiden osallistuminen edellyttää vanhempien / huoltajan luvan. 

Videointi ja valokuvaus 
Maaliintulijat videoidaan. Tunnistamiseen tarvitaan numeroa, joka on selvästi näkyvissä. Järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana ottamilleen kuville ja videotallenteille. 

Tulokset 
Ruissalojuoksujen ajanottosiru on kiinnitetty rintanumeroon. Jokaiselle osanottajalle otetaan sekä brutto- että nettoaika. Bruttoaika on osanottajan aika lähtölaukauksesta maaliin. 

Nettoaika on osanottajan aika lähtöviivan ylityksestä maaliin. Virallinen tulosluettelo julkaistaan bruttoaikoina kansainvälisen käytännön mukaan. Tulokset julkaistaan tapahtuman nettisivuilla.  

Palkinnot ja palkintojen jako 
Puolimaratonilla palkitaan kolme parasta miestä ja naista ja kympillä kolme parasta miestä ja naista. Palkintojenjako tapahtuu maalialueen palkintokorokkeella heti, kun kaikki sarjan palkittavat on saatu maaliin. 

Osoitetietojen käyttö 
Osallistujien osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinoinnissa, ellei osallistuja sitä erikseen kiellä. 

Ajanotto 
Ajanottoon käytetään rintanumeroon kiinnitettyä mikrosirua. Rintanumeroa tai sirua ei tarvitse palauttaa juoksun jälkeen. 

Muut ohjeet 
Näiden sääntöjen lisäksi osallistujat ovat velvollisia noudattamaan muita järjestäjien antamia ohjeita. 

Johtoryhmä ja tuomaristo 
Ruissalojuoksujen johtoryhmän / tuomariston muodostavat kilpailun johtaja, projektipäällikkö ja järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.  

Valitukset 
Valitukset tulee tehdä viimeistään tunnin kuluttua kilpailun 
päättymisestä kirjallisesti kilpailukansliaan johtoryhmän käsiteltäviksi.

Juoksuaika-tapahtumat: Event Consulting Turku Oy
info@paavonurmisports.fi, 044-5678256
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.